Arriba el fred

A l'hivern no es guanyen títols però es poden perdre. Aquest és un dels grans tòpics del futbol, però també és una gran veritat a la qual els culers li hem perdut el respecte.

Fa tant temps que el FC Barcelona competeix els títols fins al mes d'abril que ni ens passa pel cap que el Barça de Messi pugui quedar despenjat dels grans títols al Nadal. Doncs potser ha arribat el moment de treure-li la pols a aquesta hipòtesi perquè aquesta temporada no m'atreviria a descartar-ho.

A la Lliga de Campions si es perd contra el Borussia Dortmund, el Barça es jugarà la classificació a Milà. Abans de Nadal també ve un tram de 6 jornades amb un clàssic i visites tan complicades com el Wanda i Anoeta. I a diferència d'altres temporades, aquesta Lliga sí que penso que es podria escapar. El Reial Madrid no està per llançar coets, però ja va patir el gran sotrac el curs passat i se'ls veu amb un punt més d'energia per començar un projecte nou al qual està a punt de sumar-se Eden Hazard. Diria que no som prou conscients del nivell que té el belga i com pot canviar el conjunt blanc quan exploti.

Sé que al mes de novembre hauríem d'estar parlant més de futbol que de classificació, però malauradament l'equip està molt estancat tàcticament i costa veure una evolució. És cert que Valverde està movent les alineacions, el migcamp segueix sent la gran esperança i l'equip sembla que vagi guanyant un puntet d'estabilitat defensiva, però aquests moviments són ínfims en comparació amb els grans problemes estructurals que s'arrosseguen amb la pressió i els atacs posicionals.

Imagino que aquest article sonarà a crítica, però m'agradaria que fos rebut com una dosi de realisme. Crec que l'equip juga igual de bé o malament que la temporada passada, però se li ha afegit una davallada mental. Falta alegria per jugar i sense un alt nivell d'activació és impossible competir al millor nivell. Per això, el Barça farà bé de mirar bé el calendari i tenir-li el respecte que mereix a aquest tram de la temporada.

  • Comparteix