‏Corpo killed the video star

Ciutadans és un partit inútil a Catalunya. No fa cap servei. I pel que sembla, al Regne d’Espanya tampoc. Van tenir el seu moment en les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017 -com passa el temps!-, amb tot a favor, amb tots els poders de l’estat a favor, amb tots els mitjans de comunicació unionistes a favor, amb les empreses de l’IBEX35 a favor, amb els seus rivals electorals a l’exili i a la presó. Però ni així van assolir el seu objectiu. Un any i mig després son irrellevants al Parlament de Catalunya i tenen 3 de les 947 alcaldies del país.

Video killed the Radio Star, de Bruce Woolley i The Buggles, va ser número 1 a les llistes britàniques l’any 1979, ara en fa 40. Al cap de dos anys, l’agost de 1981, el vídeo de la cançó va ser el primer que va emetre la cadena MTV. Segurament perquè explica la història d’una vella estrella de la ràdio que veu com els seus dies de glòria s’acaben a causa de la proliferació del vídeo. Semblant a la protagonista de la cançó, Ciudadanos són velles estrelles de la televisió que veuen com els seus dies de glòria s’acaben a causa d’haver de fer política.

Després de guanyar les eleccions del 21D a Catalunya, per molt poca distància i molt lluny de la majoria absoluta per la que tot l’estat havia apostat, Cs es va trobar que no podia, ni tan sols, optar a la investidura. Però el que justifica que consideri Cs un partit inútil a Catalunya i el títol d’aquest article és el que va venir després, mesos després perquè la investidura va costar mesos i presos, com recordareu.

Com a primera força política del Parlament Cs tenia tot el dret del món, per començar, a proposar persones per ocupar responsabilitats en institucions que depenen del Parlament per exemple, el Consell de govern de la CCMA, empresa pública que gestiona TV3 i Catalunya Radio, Vade retro!

Però als Ciudadanos els venien a sobre les eleccions autonòmiques andaluses i, com podia anar Inés Arrimadas a fer campanya a Andalusia si no era dient que TV3 adoctrina els catalans? És a dir, com pot un partit que viu d’insultar TV3 entrar a l’òrgan de govern de TV3? ho van deixar estar. No poden participar de les decisions de govern dels mitjans públics catalans perquè l’únic programa que tenen al respecte és tancar-los.

Després els venien les eleccions espanyoles. Com podien presentar-se a unes eleccions espanyoles sense dir que a les escoles catalanes s’adoctrina als nens i nenes perquè siguin independentistes? Per tant, qualsevol implicació en el projecte educatiu de Catalunya també ho van deixar estar. No poden participar de les decisions de govern de l’escola catalana perquè l’únic programa que tenen al respecte és tancar-la. I amb les oficines a l’exterior? i amb la Sanitat? I amb Mossos i Bombers? etc.

 

L’oportunitat de governar ha matat al partit estrella dels platós de televisió. Només són d’oposició. No hi ha projecte de construcció. No es pot governar allò que s’odia. La seva pírrica victòria electoral va demostrar que el discurs de l’odi dóna alguns vots, però no dóna cap opció per a governar. I els partits polítics, si per alguna cosa han de ser útils és per governar, per utilitzar el poder que la gent els atorga.

 

Ciutadans és un partit inútil a Catalunya. No fa cap servei. I es baten en retirada. Rivera, Arrimadas, De Páramo, Cañas, màxims dirigents del partit la darrera dècada, han fugit a Madrid i Brusel·les. Ho van intentar, hi van ser molt a prop, però van perdre. Ho saben. Han sembrat tant odi com han pogut. No n’han tret cap fruit. Han perdut. I ara fugen. Els seus dies de glòria s’han acabat. Corpo killed the video star.

  • Comparteix