Votaré per tu

Tinc mil motius per fer-ho i el que fa mil ets tu, Inés. Els altres nou-cents noranta-nou els visc i narro cada dia de la meva vida, no m'hi estendré més. És allò de sempre, tan pesat, tan omnipresent, permanentment entre cella i cella, saturant-nos la vida i obligant-nos a viure més al carrer que a casa. La merda de la supervivència i la dignitat.

Però el motiu número mil ets tu, Xavier. I no saps com espero que arribi el dia de demà, ho espero amb tota l'ànsia del món. Perquè el camí cap a les urnes s'ha fet llarg, en alguns moments insuportable, i tenir-les tan a la vora una altra vegada m'inunda de nerviosisme i d'il·lusió. En tinc ganes. En tenim ganes, m'atreviria a dir. Ganes de fer-ho per tot el que som, per tot allò en què creiem i en què creurem sempre, per molt que ens vulguin anul·lar la ment. I ganes de fer-ho, no t'enganyaré, per tu, Miquel.

Sí, Albert, per tu. Demà votaré pensant en tu i en aquest país sense mi que m'oferiu, una Catalunya on ni existeixo, ni penso, ni sento, ni sóc. Un país fet des de la mentida conscient i la manipulació concertada. Des de la violència tolerada i justificada, en connivència amb l'extrema dreta. Contra la pell i l'ànima d'una gran part de la seva gent, apuntant directament a la cultura i la llengua, al perquè d'una persona. Un país alimentat de por fins a fer-lo batre's contra si mateix. No m'interessa, no el vull, no el desitjo pels meus fills ni pels teus.

Votaré per tu, Inés. Perquè la repressió no pot guanyar un poble que ja va guanyar-la l'1 d'octubre. A més de saber molt bé què som, sabem perfectament què no volem ser, i l'odi no entra en aquest diccionari vital. Tampoc l'amenaça. Hi entren tots els errors del món i tota la petitesa que vulguis, centenars de contradiccions i d'estupideses, però ni l'odi ni l'amenaça en formen part.

Tinc moltes ganes d'anar a votar demà, Inés. Per mi, perquè nou-centes noranta-nou raons m'empenyen a definir-me. Però també per tu; perquè hi ha una raó, la raó de la força, del menyspreu i de la repressió, que no voldré mai dintre meu.

  • Comparteix