Quan el futbol s'atura no ens queda altra que pensar en el futur. Veient l'enorme treball col·lectiu d'aquest Barça, estem tranquils amb l'aposta per l'equip de Valverde. Els dubtes afloren quan mirem la plantilla i ens plantegem si té prou talent o equilibri per aspirar a tot.

El Barça té una plantilla per competir els títols? Sí. Hi ha mancances o posicions clarament millorables? També. Cal fitxar aquest hivern? Depèn. Estic absolutament en contra de fitxar emergències pensant només en aquesta temporada, però si sorgís l'oportunitat de poder avançar ara les apostes que tens pensat fer a l'estiu, doncs endavant.

El moll de l'os seria un interior i un lateral

Sota el meu punt de vista la prioritat hauria de seguir sent la d'un interior de toc i control de l'estil Iniesta. Paulinho està demostrant ser un jugador molt útil com a tercer o quart davanter, però pel que fa a la creació i la sortida de pilota està clar que no aporta el que necessita el joc blaugrana.

Cal trobar un relleu a Iniesta i paral·lelament, cal trobar un lateral dret que faci parella amb Semedo perquè Sergi Roberto pugui instal·lar-se a la zona de mitjos. Sense ser un perfil calcat al del manxec, la comprensió del joc de Sergi Roberto li permet trobar el punt mig entre control i acceleració tan important pel joc combinatiu del Barça.

Un central sí o sí

La parella Piqué - Umtiti és intocable. Tenir un tercer central amb l'experiència i caràcter de Mascherano és una assegurança. El problema arriba amb el quart central. Preocupa la fragilitat de Vermaelen i el poc pes dels defenses del filial. Entre sancions i lesions, en algun partit important del tram final de temporada sempre s'acaba necessitant un quart central i ara mateix crec que el Barça no té la posició prou ben coberta.

Un davanter per pujar nota

Si ja em sembla dificilíssim reforçar les anteriors posicions al mercat d'hivern, la de la davantera em sembla una utopia. A sobre, Valverde no crec que necessiti un davanter més quan recuperarà Dembélé i ens ha demostrat que li agrada jugar amb 4 migcampistes en partits delicats.

En tot cas, sembla que el Barça està molt interessat a fitxar Griezmann aquest estiu. Em sembla un jugador excel·lent i que encaixaria perfectament al club però pel preu que té, crec que seria un error portar-lo si això implica que no es pot reforçar el migcamp, el lateral dret i el centre de la defensa.

  • Comparteix