El partit contra l'Atlètic de Madrid em sembla la confirmació que aquest equip ens tindrà enganxats a la cadira fins al maig. L'aposta per l'equip de Valverde fa créixer individualment a tots els jugadors i ja es veu l'esperit d'equip imprescindible per aspirar a coses grans.

Al Wanda Metropolitano no es va guanyar, però sota el meu punt de vista es va veure el millor Barça amb Valverde. L'efectivitat que fins ara havia donat més punts que joc, contra l'Atlètic de Madrid va restar 2 punts que es mereixen pel joc blaugrana.

Plantejaments de 14 jugadors

És cert que al primer temps es va trobar a faltar un extrem i desequilibri, però a falta de Dembélé i més talent al davant, Valverde sembla decidit a plantejar partits llargs els dies grans. Un 4-4-2 inicial per controlar el joc i a la segona part ja es sacsejarà el partit quan el rival estigui desgastat. L'entrenador sap el que vol i els jugadors agraeixen tenir una nova partitura.

Currar-se el fons d'armari

La presència d'André Gómes a l'onze ens va grinyolar a la gran majoria. Posats a posar un quart migcampista, Sergi Roberto semblava i sembla la millor opció, però s'ha de reconèixer que el portuguès no va desentonar i Valverde ha tornat a sumar un home a la causa. A falta de millors fitxatges aquest estiu, és vital tenir un entrenador que sàpiga reciclar jugadors que molts haguessin tirat a les escombraries.

La gestió del vestidor de Valverde és de matrícula. No li ha fet cap por asseure jugadors durant uns quants partits perquè després entrin amb més força que mai. Havia passat amb Aleix Vidal, Denis Suárez i Semedo, però al Metropolitano es va repetir amb Deulofeu. Després de quedar-se tres partits sense jugar, vam tornar a veure el Deulofeu valent i atrevit. Valverde s'està currant el fons d'armari i va sumant tants punts com jugadors.

Tapar les vergonyes

Aquest Barça no va sobrat de talent i pot ser que als moments decisius li falti qualitat per decantar alguns partits. Pot ser, però això no ho sabrem fins més endavant. El més interessant fins ara és que l'equip sembla ser molt conscient de les mancances que tenen i estan decidits a compensar-ho amb molt treball col·lectiu.

La concentració amb la qual es juguen els 90 minuts i l'empenta amb la que es va afrontar la segona part contra l'Atlètic de Madrid són la millor notícia pels culers. Aquest equip transmet que està construint un projecte guanyador i això és tot el que es pot exigir a aquestes alçades.

  • Comparteix