El Barça ha perdut el jugador més desequilibrant del món després de Messi, però tenir els millors jugadors no sempre és garantia de tenir el millor equip. La marxa de Neymar obre una oportunitat preciosa d'injectar les noves idees i la força que necessita l'equip.

El declivi de l'era Luis Enrique reclamava un bon canvi i crec que ara es donen les condicions ideals perquè arribi aquest aire fresc. El canvi d'entrenador ja era engrescador però amb Neymar a l'equip, Valverde només podia matisar la idea i en canvi, sense el brasiler tindrà les mans lliures per revisar tots els mecanismes que no acabaven de donar el rendiment esperat.

El Barça no trobarà un jugador tan desequilibrant com Neymar, però això no vol dir que no pugui trobar uns jugadors tant o més útils que el brasiler perquè el futbol és per sobre de tot un esport col·lectiu. Per exemple, Pedro tenia un talent molt inferior al d'Ibrahimovic però per aquell Barça, el canari acabava sent molt més desequilibrant que el suec.

De vegades una bona desmarcada en profunditat pot ser més letal que 3 driblings o una passada enrere pot ser més transcendental que una endavant perquè d'aquella pausa n'acabarà sorgint una oportunitat molt millor per atacar. No hem d'oblidar que el Barça s'ha quedat als quarts de final de la Champions les dues últimes temporades tot i tenir la millor davantera del món amb molta diferència.

Reforçar les bandes o el migcamp?

Ara la pilota està al teulat de Valverde i la directiva. Amb els diners del traspàs hi haurà calers per fitxar dues estrelles com a mínim i això ha de permetre reforçar els punts febles dels últims anys alhora que es comença a dibuixar el Barça post Messi-Iniesta.

Veurem que s'acaba prioritzant, però cal fitxar talent jove per compensar la veterania de les vaques sagrades actuals i alhora crec que hi ha tres posicions susceptibles de reforçar amb jugadors de pes: l'extrem esquerre que deixa buit Neymar, l'extrem dret que mai ocupa Messi i l'interior de control que Iniesta deixarà un dia d'aquests.

La papereta no és gens fàcil però ben gestionada la marxa de Neymar no hauria de ser una mala notícia pel Barça. De fet, és la millor notícia que podíem esperar els culers perquè l'única opció que Neymar es quedés molts anys a Barcelona era que Messi ja estigués pensant en la jubilació.

El problema de tot plegat és en mans de qui està el club. La mateixa directiva que va deixar escapar Asensio per no voler pagar 4 milions al comptat i en canvi vol pagar una milionada per Paulinho, ara ha d'assumir un moment transcendental pel futur blaugrana. Tant de bo s'escoltin molt a Valverde.

  • Comparteix