Competitiu per sobre de tot

Luis Enrique no es conforma amb un o dos títols. L'asturià vol el triplet i això l'està portant a córrer el risc de reservar els titulars per a la Copa. El baix rendiment del famós fons d'armari està penalitzant l'ambició que defineix a l'entrenador blaugrana.

Com la majoria d'entrenadors que un dia van ser jugadors, Luis Enrique interpreta el futbol com quan era jove. En el diccionari de l'asturià, la paraula "guanyar" surt a totes les pàgines i es nota tant en la planificació esportiva com en els seus plantejaments tàctics. L'estil importa, però la victòria importa molt més, així que si sortint de pressió amb passades llargues tenim més probabilitats de guanyar, ho farem sense dubtar-ho. Si en algun moment és útil defensar a camp propi per explotar els espais amb el trident, doncs som-hi nois, que aquí volem guanyar sempre.

La victòria és la seva obsessió i també s'està notant en l'arriscada gestió de la plantilla aquest 2017. La distància sensible a la classificació amb el Madrid convidava a pensar que a la Lliga no es podrien fer rotacions i la Copa seria l'oportunitat per a la banqueta. La Copa és el títol menys important i el que tothom perdonaria perdre. Tothom menys Luis Enrique. L'asturià no diferencia entre competicions, ell mai contempla la derrota i aquí no es tira cap títol. Si a la Copa toquen rivals exigents i a la Lliga venen partits més "assequibles", entre setmana juguen els millors homes i al cap de setmana dosifiquem els esforços.

L'empat contra el Betis sense 6 titulars a l'onze inicial posaria en entredit aquesta gestió dels minuts, però cal reconèixer que ben pocs equips encara estan vius a les tres competicions i que al Villamarin l'entrenador no va ser el responsable del desastre. Després de dos partits esperançadors contra Las Palmas i Eibar, la banqueta blaugrana va tornar a mostrar el baix nivell de la temporada.

Veurem si l'estratègia de Luis Enrique d'anar a aconseguir tots els trofeus acaba sortint bé o no, però el que estic convençut és que l'equip anirà a totes fins al final perquè la bulímia de títols de l'asturià és pública i notòria. El dia que tothom criticava a Zidane per parlar de triplet abans d'hora, Luis Enrique va afirmar amb contundència que "mai hem ocultat que nosaltres volem guanyar el triplet i tot el possible. Després de guanyar 8 de 10 seria ridícul dir que no ho volem tot".

  • Comparteix