Mascherano està passat de moda

El consumisme està tan arrelat a la nostra societat que diria que ni el Barça se'n pot escapar. Tinc la sensació que Mascherano és un clar exponent d'aquest fal·lera desmesurada per canviar les cares que tenim massa vistes.

Sabeu per què els diaris esportius fan tantes portades amb possibles nous fitxatges? Perquè es venen més exemplars. Potser no els hem vist mai jugar, però qualsevol fitxatge ens genera aquella expectativa que les coses aniran millor i serem més feliços. És la mateixa sensació d'alegria efímera que sentim quan estrenem roba, un vehicle o qualsevol regal. Diria que al futbol sovint ens passa el mateix, ens il·lusionen els nous i ens avorreixen els antics.

Ara alguns potser podeu pensar que de Messi no ens en cansem mai. Cert, mentre jugui bé no ens en cansarem mai, però tan aviat com jugui una mica malament hi haurà que pensi amb tots els nous jugadors que podrien arribar si es vengués a Messi. Ara us semblarà una ximpleria, però quan va baixar el nivell a l'any del Tata no vau sentir aquest raonament? Ja anava cap avall i era el moment de treure'n calers. I per què volíem calers? Per comprar i comprar.

Aquestes ganes de canviar cares diria que ens estan fent oblidar el valor de Mascherano. L'argentí mai ha tingut el toc de l'estil Barça, pateix per jugar fora de la seva posició natural, té 32 anys i va cometre errades a l'inici de curs. Com menys jove ets, menys xispa tens i el 'jefecito' li va costar arrencar la temporada. Però un cop s'ha posat en forma, diria que ningú es pot queixar del rendiment de Mascherano.

D'altra banda, el nou regal de l'estiu ha resultat ser un central collonut que està funcionant des del primer dia. Umtiti està oferint immillorables sensacions, però encara no sabem com evolucionarà en moments delicats i contra grans rivals. No tenim cap garantia de com respondrà en situacions límit però ens brillen els ulls quan el veiem jugar i ja està, aparquem la joguina antiga i només pensem en la nova.

Doncs jo sóc de l'opinió que al món del futbol les trajectòries són més valuoses que les irrupcions. En un equip hi ha d'haver una mica de tot i l'energia dels joves és necessària, però en un joc de detalls com el futbol, saber-se anticipar al que passarà perquè ho has viscut mil vegades ajuda moltíssim. A sobre Mascherano t'aporta aquell punt de rauxa que necessita un equip de virtuosos. Gaudim d'Umtiti, però no deixem d'assaborir Mascherano.

  • Comparteix