Dues derrotes en un sol partit

El Barça va empatar perquè va jugar molt malament contra la Reial Societat. Però el més significatiu d'Anoeta no va ser els dos punts perduts, sinó la forma en com es va perdre.

El repàs d'Eusebio hauria de marcar un abans i un després.

Remirat el partit, el Barça va tenir un dia molt espès amb un plantejament de Luis Enrique molt discutible. L'entrenador blaugrana va apostar per separar molt les línies perquè els davanters tinguessin espai per baixar les pilotes llargues que els tirava Ter Stegen. La pressió zonal de la Reial deixava alguna petita escletxa per intentar combinar des de darrere, però quan l'alemany ho va intentar Luis Enrique li va recriminar que no jugués en llarg.

Està clar que l'aposta dels tècnics era connectar directament amb els cracs blaugrana i a partir d'aquí generar atacs directes però aquestes pilotades mai arribaven al receptor i les jugades no tenien cap continuïtat. El Barça no tenia la pilota i quan la tenia la perdia ràpidament perquè els migcampistes cometien errades tècniques o perquè el trident sempre apostava per la verticalitat. En tot el partit Messi només va fer 5 passades enrere i en totes elles el Barça va aconseguir allargar la possessió per acabar plantant a tot l'equip a prop de l'àrea rival. L'argentí només en va fer 5, però és que Neymar i Suárez només en van fer una cadascun.

El Barça no s'ordenava a través de la pilota i en canvi la Reial Societat sí, i aquí és on hi ha la part de l'anàlisi més important. Pel que fa a la competició el partit d'Anoeta només són 2 punts perduts i el Barça encara té molt temps per redirigir la situació a la Lliga, però aquest partit serà recordat com el dia que Eusebio va ensenyar les vergonyes del joc de posició del Barça actual. Fins ara havíem tingut indicis contra equips com el Rayo o el Bayern, però a Anoeta el bany col·lectiu dels donostiarres va ser impactant.

Els bascos sempre donaven dues línies de passada al company que tenia la pilota i a partir d'aquí anaven triangulant per avançar metres. Sempre hi havia donostiarres a prop de la pilota mentre els blaugrana estaven molt allunyats uns dels altres. La Reial va guanyar la possessió al Barça i no va golejar als blaugrana perquè els va faltar pòlvora al davant. Eusebio va desdibuixar al Barça amb les seves armes i ho va veure tothom, fins i tot Luis Enrique.

És d'aquelles derrotes que t'ho fa plantejar tot i veurem quina és la resposta de l'equip. Serà un punt d'inflexió per veure la utilitat de retornar als origens cuidant la possessió i ajuntant les línies? O esperarem que una genialitat del trident al clàssic ajudi a donar una puntada cap endavant en l'aposta pel talent individual? No en tinc ni idea de què passarà però només sé que grans ensopegades com la d'Anoeta són la millor oportunitat perquè tècnics i jugadors es puguin replantejar les coses.

  • Comparteix