El punt de partida

Johan Cruyff és i serà sempre un referent pels amants del futbol.

Com a jugador, per les genialitats, pel canvi de ritme, per la intel·ligència, pel lideratge i per l’esperit competitiu. Com a entrenador, per la defensa incondicional d’una manera d’entendre el joc i per la valentia dels seus plantejaments; per la mirada i el discurs radical i per la genialitat d’uns aforismes inoblidables.

Johan Cruyff és i serà sempre un referent pels barcelonistes. Perquè gràcies a la valentia i l’optimisme que desprenia va ser capaç de transmetre un esperit guanyador a un club victimista i perdedor; perquè va fer entendre al barcelonisme que un mínim d’autoestima és imprescindible per guanyar i gaudir de la vida; perquè ho va transformar tot i va deixar un llegat del qual encara gaudim; perquè sense ell seria impossible entendre el Barça de Rijkaard, el Barça de Guardiola, el Barça de Tito o el Barça de Luis Enrique. El Barça és on és perquè Johan Cruyff va implantar en els cervells dels culers una manera d’entendre el futbol que s’ha convertit en innegociable.

Johan Cruyff va ser responsable de moments gloriosos de la història del Barça i és el guru d’una idea de futbol deliciosa, Cruyff també va cometre errors catedralicis com a entrenador del Barça. Encerts i errades, comesos defensant incondicionalment les idees en què creia. Un revolucionari coherent.

  • Comparteix