Bartomeu

El president del Barça ha aprofitat les últimes hores del seu mandat per deixar el futur lligat i ben lligat. En un tres i no res Josep Maria Bartomeu ha tancat el fitxatge d’Aleix Vidal, la renovació de Dani Alves i l’ampliació i millora del contracte de Luis Enrique. Tres excel·lents notícies pel futur del Barça.

Malgrat que les tres decisions generen un consens considerable entre el barcelonisme, l’ampliació del contracte de l’entrenador ha provocat reaccions contràries entre els sectors que haurien volgut que fos el president que escullin els socis en les properes eleccions qui decidís qui havia de ser el tècnic a partir del juny del 2016. Hauria estat el més noble, i de fet Bartomeu mateix va dir ahir a RAC1 que havia de ser així. Ha canviat d’opinió en unes quantes hores (sorprenent). Bartomeu té tot el dret del món a prendre decisions fins a l’últim minut del seu mandat però allargar el contracte de Luis Enrique un any més és condicionar la gestió del futur president, en cas que els culers apostin per un altre dirigent. L’ampliació dóna estabilitat al projecte esportiu però Bartomeu s’hauria pogut esperar. Ha preferit actuar i penjar-se la medalla. És una manera clàssica d’exercir el poder. Si sou aficionats a les sèries us recomano Borgen, una sèrie política danesa on es descriu d’una manera clara i realista què significa l’exercici del poder. És una sèrie magnífica per entendre com funcionen les nostres institucions, el Barça inclòs.

Quan domines la sala de màquines i s’apropa una campanya electoral la temptació de fer servir les eines que t’ofereix la institució en benefici propi és enorme i habitualment pocs dirigents aconsegueixen resistir-se. La renovació d’Alves i el fitxatge de Vidal semblen decisions que calia prendre ràpidament, l’ampliació del contracte de Luis Enrique, tenint en compte que tenia un compromís amb el club fins al 2016, és una decisió d’un candidat a la presidència del Barça que fa servir el càrrec de president per intentar sumar adhesions.

Bartomeu té unes eines al seu abast que la resta de candidats no tenen i les ha aprofitat fins al darrer instant. Ha utilitzat la seva posició de força per agafar avantatge des del tret de sortida. La batalla pel poder ha començat. Benvinguts al món real, que diria aquell.

  • Comparteix