El Nou Camp Nou agafa forma

L’equip Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arquitectes serà l’encarregat de portar a terme el disseny del Nou Camp Nou, que hauria d’entrar en funcionament la temprada 2020/2021 si es compleixen tots els terminis.

La proposta guanyadora, escollida per unanimitat pel jurat de l’Espai Barça, “destaca per ser oberta, elegant, serena, intemporal, mediterrània i democràtica. Descompon i tracta amb enginy la gran alçada i amplada fruit de la necessària ampliació de la instal·lació”, segons ha valorat el jurat. També, afegeix “es tracta d’una solució única, com única és la seva gènesi, reproduint la tan característica visió de la grada i marquesina de tribuna, de dins a fora, un silenciós i contundent homenatge a l’estadi de Francesc Mitjans de 1957 [l’actual Camp Nou].

NouCampNou 3

El Nou Camp Nou tindrà un aforament de 105.000 espectadors i en cap moment durant les obres deixarà d’estar operatiu per a la disputa dels partits del Barça. Entre altres característiques, totes les localitats del Nou Camp Nou estaran cobertes i tindran una visió de tot l’estadi, la tercera graderia es completarà fins a arribar al mateix nivell que té actualment al lateral i es milloraran els serveis de restauració i hospitalitat. Igual que en els altres projectes que engloba l’Espai Barça, el nou estadi també es regirà per complir amb totes les normatives d’eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental.

NouCampNou 2

En total es van presentar 26 equips al concurs i vuit van passar a la fase final, ahir finalment es va decidir que Nikken Sekkei + Pascual i Ausió Arqiutectes es farien càrrec del Nou Camp Nou. L’estudi japonès Nikken ha desenvolupat altres projectes com el Saitama Super Arena, el Gran Cigne de Niigata o el Tòquio Dome, mentre que els arquitectes Joan Pascual i Ramón Ausió han portat a terme, per exemple, l’hotel Diagonal Zero o l’Escola Jaume I de Terrassa.

La presentació del Nou Camp Nou es farà en un acte durant les pròximes setmanes i els socis podran veure el projecte a l’exposició temporal que hi ha a la Sala París i on ja s’hi pot veure el projecte del Nou Palau Bluagrana, presentat tot just fa una setmana, o el Nou Miniestadi que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí.

  • Comparteix