Els jugadors del Barça celebrant el primer gol a Ipurua

1. Després d’uns mesos d’eficàcia brutal de resultats però de joc un punt gris, el Barça dóna símptomes de començar a tenir la finor de final de temporada.

Arsenal, Sevilla, Rayo i Eibar. Quatre partits consecutius amb un Barça imponent en la pressió durant els 90 minuts i combinant amb la clarividència que només aquest equip és capaç d’assolir. El Barça vola i els rivals tremolen.

2. Lionel Messi s'ha carregat, un altre cop, l'equip a l'esquena. Sense desgastar-se en excés, l’argentí ha començat a trencar el rival amb les seves assistències, ha fet el segon amb una conducció en que cap jugador s'ha atrevit a entrar-li per no ser driblat i ha provocat el penal del 0-3 que ell mateix ha marcat. És tan bo i intel·ligent que sap el que necessita el partit en cada moment. El millor exemple, el trobem al penal. Ha mirat un parell de cops al pal esquerre, Riesgo ha caigut al parany i s’ha tirat cap al costat que li apuntava Messi, mentre l’argentí canviava a l’últim segon i ha decidit xutar pel mig.

3. Tàcticament el Barça ha fet un gran pas endavant en la sortida de pilota. Els blaugranes han patit en molts moments de la temporada quan els rivals els pressionaven, però ara ja no. Mantenint el trident a dalt per amenaçar el rival, el Barça és capaç de combinar tranquil·lament a darrere per sortir jugant pels laterals i alhora sabent veure quan el rival s’obre i cal jugar pel mig. Aquesta autoritat en la sortida de pilota ha permès que els migcampistes tinguesin temps per aixecar el cap i fer mal a la defensa avançada de l’Eibar amb passades en profunditat. Suárez ha llegit els espais de meravella llançant desmarcades precises.

4. Segur que algun cop us heu preguntat que vol dir exactament 'automatismes', una paraula tan utilitzada pels periodistes Doncs en el 0-1 es pot veure perfectament. Abans que Messi aixequi el cap, Suárez ja comença a desmarcar-se perquè sap perfectament que l’argentí el veurà i li donarà la pilota. Per l’altre costat, Messi no ha vist encara la desmarcada de Suárez que ja sap que l’uruguaià sempre li tira aquestes diagonals i comença a preparar-se per a la passada abans del previst. Jugar de memòria els permet sorprendre els rivals: fan les accions més ràpid i sense caure en fora de joc.

5. Els mateixos automatismes que fan volar Messi, Suárez i companyia, són els que perjudiquen Arda Turan. El turc ha fet un dels millors partits com a interior esquerre demostrant que a poc a poc va interioritzant els moviments dels seus companys. El fet que per davant no hi hagués un jugador que atrau tantes pilotes com Neymar i que l’equip hagi completat un partit excel·lent, segurament també l’haurà ajudat a entrar més en joc. 

  • Comparteix