Els jugadors del Barça celebrant el primer gol a Vallecas

1. Mèrit del Barça? O demèrit del Rayo? Per a mi no hi ha cap dubte. Enorme mèrit blaugrana per ritme, interpretació i execució davant d’un dels equips més incòmodes. El Barça ha fet un partit excel·lent de principi a final i ha donat mostres que l’equip està acostant-se al seu millor nivell.

2. Partit clarivident per veure l’evolució de Luis Enrique per a aquesta temporada. El trident cada cop es queda més despenjat en atac per poder explotar el seu desequilibri davant de la defensa. En dies com avui en els que el rival et pressiona ben amunt, tens dues alternatives per treure la pilota jugada. L’opció habitual dels últims anys era que els davanters baixessin a generar superioritats al mig del camp per sortir combinant. En canvi, aquest Barça deixa el trident a dalt mentre a darrere aconsegueixen no rifar la pilota i esperen el moment oportú per buscar en llarg els davanters.

3. El Barça ha desesperat el Rayo perquè no han perdut pràcticament cap pilota darrere, tot i que els locals feien una forta pressió amb marcatges individuals. Ajudant-se amb Bravo per desfer aquesta defensa a l’home, el Barça ha evitat prendre riscos combinant pel mig i s’ha dedicat a sortir per les bandes o en llarg.

4. Tots sabem que hem d’intentar escollir una feina que ens agradi perquè la farem molt millor, oi? Doncs aquest equip no poden ser més apassionats de la seva professió. Només així s’explica que el Barça hagi continuïtat jugant amb intensitat defensiva i rigor ofensiu durant els 90 minuts, quan es podia haver deixat anar tota la segona part.

5. Després de partits de baixa tensió com el de Las Palmas, Llevant o l’Sporting vam alertar que el Barça estava agafant el perillós costum de jugar a un ritme molt baix. L’equip corria el risc de perdre l’exigència en un tram final de Lliga pràcticament sentenciada, però els blaugranes han respost encadenant tres partits amb una alta intensitat: Arsenal, Sevilla i Rayo. Veient el rendiment dels últims partits i recordant els elogis de Luis Enrique després d’aquells partits tan descafeïnats, no descartaria que tot estigués dins la planificació del cos tècnic. Potser era moment de carregar piles perquè a partir d’ara l’equip es dediqui a volar.

  • Comparteix