Barça - Sevilla, partida de pòquer

Serà inevitable relacionar aquest partit amb el de la final de la Copa del Rei, però Emery destaparà les seves millors cartes o jugarà al farol? El Sevilla és un equip preparat per fer molts plantejaments diferents.

El conjunt andalús és l’últim equip que va ser capaç de guanyar al Barça, però amb la dura xifra de zero partits guanyats com a visitant aquesta temporada. És dificil preveure com sortirà a jugar el Sevilla perquè Emery ha donat molts registres diferents a l'equip.

Opció 1: Atacs verticals 
Si alguna defineix els equips d’Emery són les ràpides transicions ofensives per plantar-se a l’àrea rival amb poques passades. Amb un punta ràpid i en plena forma com és Gameiro, el gran perill del Sevilla són les pilotes en profunditat a l’esquena de la defensa.

Opció 2: Atacar combinant 
La llarga plantilla del Sevilla permet donar molts matisos diferents. Banega avui està sancionat, però l’argentí i Krohn-Dehli milloren molt la sortida de pilota i la combinació al migcamp. Si no juguen cap d’ells dos, és un Sevilla absolutament d’anada i tornada.

Opció 3: Atacar per dalt 
Quan Emery no vol complicar-se la vida en l’elaboració i detecta certa debilitat en el joc aeri del rival, opta per posar Fernando Llorente i Vicente Iborra com a referències ofensives i atacar a base de pilotades altes. No li ha acabat de sortir massa bé, però jugar a buscar per dalt a les seves torres és una alternativa més d’aquest Sevilla.

Opció 4: Atacar driblant 
Ara fa dies que no ho explota massa, però el Sevilla disposa d’excel·lents dribladors com Konoplyanka o Reyes que el permeten tenir molt desequilibri en l’u contra u. Si això li sumem que Emery acostuma a jugar amb laterals molt ofensius, obtindríem un Sevilla molt potent pels extrems.

Opció 5: Tancar-se 
Intensitat i ordre tàctic estan fora de discussió, però el dubte és on decidiran defensar al Camp Nou. Ara mateix aquest Barça sembla impossible d’aturar facis el que facis, però el Sevilla normalment es troba més còmode defensant al seu camp. A més, el seu porter Sergio Rico no passa pel seu millor moment.

Opció 6: Pressionar 
No és gaire habitual en ells, però en algun partit també han sortit a pressionar a dalt. Veurem si s’atreveixen davant de tot un Barça, però està clar que pressionar ben amunt és el plantejament que actualment més incomoda al Barça, tot i que alhora és la defensa més utòpica de mantenir durant 90 minuts perquè tenir a ratlla el trident amb espais darrere és pràcticament impossible. Podria intentar-ho com a assaig per a la final de Copa o es guardarà la “sorpresa”?

Opció 7: Estratègia 
El treball a pilota aturada d’Emery és conegut sobradament, però a sobre aquesta temporada té un gran nombre de jugadors alts i amb bon joc aeri. Llorente, Iborra, Gameiro, N’Zonzi, Fazio o Rami són algunes de les possibles opcions de remat que tindrà en cada jugada d’estratègia.

  • Comparteix