Arsenal 0 - Barça 2, trident forever

1. Els rivals acabaran sense presentar-se; sembla que no hi ha manera de fer-li mal al Barça del trident.

L’Arsenal ha fet un partidàs i ha igualat en el joc al Barça, però els davanters blaugranes han acabat matant l’eliminatòria, fins i tot el dia que han fallat més ocasions que mai. El sentiment d’impotència ha de ser absolut. Si et tanques, no plantes cara al Barça i és qüestió de temps que et marquin un gol. Si t’animes a atacar, deixés espais a la part de darrere i t’acaben matant al contracop.

2. Aquest Barça és més camaleònic que mai. A l’inici de partit els blaugrana han aturat l’embranzida inicial de l’Arsenal frenant el joc amb llargues combinacions. Amb pausa i paciència ha pogut controlar el joc al primer temps, fins que el partit s’ha tornat a obrir al segon temps i llavors el Barça ha gaudit d’espais al contracop. Luis Enrique ha aconseguit que el seu equip domini diferents escenaris i això treu de polleguera als rivals.

3. Els punts positius però no han d’amagar els punts negatius. El Barça li ha costat imposar-se en la pressió i ha deixat massa espais entre línies, cosa que l’Arsenal ha aprofitat per construir contracops perillosos. Als blaugrana no han estat especialment intensos, tot i que l’equip mai ha perdut la concentració i la implicació defensiva. Exemples com el de Neymar baixant a recuperar pilotes converteix 11 estrelles en un senyor equip.

4. Busquets ha tornat a demostrar que cada cop és més important ofensivament. Quan el rival ha tancat espais al primer temps, el migcampista que ha agafat la responsabilitat de fer les passades més complicades ha estat Busquets. Aquesta passada que trenca la primera línia de pressió és la més delicada de totes perquè hi ha el risc d'un contracopc. Ara bé, si les passades són bones deixen molt ben situats als davanters en zones perilloses.

5. Els londinencs han tingut ocasions suficients per marcar més d’un gol però Ter Stegen ha demostrat un cop més que és un porteràs. Després d’un inici de temporada irregular, és important que el porter de futur blaugrana recuperi les bones sensacions sota pals.

  • Comparteix