Messi celebrant un gol a El Molinón

1. Aquest Barça ha convertit en victòries segures aquells partits trampa en els que habitualment es perden punts per relaxar-se davant d’un equip menor.

Fa molts dies que l’equip de Luis Enrique no completa un partit sencer a un gran nivell, però realment no li cal per aconseguir els 3 punts. L’enorme superioritat tècnica combinada amb un ofici encomiable i un gran caràcter competitiu ha donat com a resultat la ratxa més gran de partits sense perdre a la història del FC Barcelona.

2. Aquest Barça és infal·lible perquè interpreta perfectament el que necessita el partit i té recursos per qualsevol tipus de defensa. Si et tanques a darrere, et xuten des de lluny; però si avances la defensa, et fan passades en profunditat. Lionel Messi ha obert el marcador amb una rematada de fora l’àrea quan el rival estava tancat. Quan els asturians han sortit una miqueta de la cova, el Barça ha respost amb dues passades en profunditat que ha acabat amb l'1-2 quan l’argentí ha arribat des de darrere.

3. Amb la victòria davant l’Sporting, el Barça està més a prop de guanyar la Champions. Aquest coixí de 6 i 7 punts als perseguidors no et garanteix la Lliga a 14 jornades pel final, però et permet “arriscar” més, dosificant minuts de jugadors importants abans d’eliminatòries importants de la Copa d'Europa.

4. El futbol és tan divertit que el trident més golejador del món no deixa de fallar penals directes. Quina explicació lògica té? Cap ni una. Hi ha alguna cosa a fer? Complicat perquè ells són els millors rematadors i qui millor poden aguantar la pressió de xutar des dels 11 metres. En un equip normal, l’entrenador hauria de prendre decisions, però en aquest cas s’ha de vigilar amb tocar la fibra als tres jugadors que t’estan solucionant tots els partits. En tot cas, amb iniciativa d’ells, dels capitans o de l’entrenador, alguna cosa s’hauria de començar a rumiar per millorar aquestes xifres.

5. Un partit més, Arda Turan no acaba de trobar el lloc com a interior del Barça. Treballa molt en defensa, però en atac està molt estàtic perquè li costa saber on s’ha de posar per ajudar l’equip, no és transcendent i això li minva la moral. És un procés normal i natural, però arriba el tram decisiu de la temporada i la seva adaptació està en ple procés.

  • Comparteix