Luis Suárez i Messi celebrant un dels gols

1. No és casualitat que defenses individuals com la que planteja Berizzo sigui el plantejament que més enreda als jugadors blaugranes. El Barça s’expressa a través de les passades i si el rival està a sobre de tots els jugadors menys d'un dels centrals, com passava avui, no hi ha combinacions possibles.

El millor antídot pels marcatges individuals són els driblings o les desmarcades, però totes dues coses han faltat en un primer temps amb poca brillantor.

2. Gairebé cap equip planteja marcatges individuals perquè el partit es converteix en 11 mini partits d’1 contra 1 i per vèncer en cada un d'aquests mini duels, la intensitat és primordial. S’ha notat a l’inici de la segona part quan el Barça ha atacat gràcies a la pressió defensiva. La recuperació de pilotes a camp contrari ha sigut la millor font d’ocasions. Alhora, ha estat posar-se per davant i els blaugrana han tornat a baixar la tensió. El Barça fa dies que té la tendència de relaxar-se un pèl abans del què toca, però el trident ha deixat totalment desacreditat un cop més aquest comentari.

3. A 10 dies de la tornada de la Champions, Lionel Messi ha tornat a fer un partidàs descomunal. Ha obert el marcador amb un golàs de falta des de casa seva i ha donat els tres gols següents. Especialment significatiu em sembla el segon gol. Enmig d’un partit encallat, han marcat un gol típic de pati d’escola quan es busquen els bons. Marcat per tres jugadors i sense possibilitat clara de fer una passada, Suárez sap que l’argentí és capaç de tot i tira una desmarcada que Messi llegeix perfectament. A partir d’aquí, tot és talent i tècnica.

4. Messi és un col·leccionista de gols, ja tenia el de Maradona i li faltava el de Cruyff. En el 4-1 d’avui Messi i Suárez s’han atrevit a fer el mític llançament de penal del crac holandès. La meva impressió és que més enllà de possibles homenatges a Cruyff, el trident està tant per sobre de tothom que en la temporada que més penals s’han fallat han estat capaços de marcar el penal més arriscat de tots.

5. És l’últim punt perquè com sempre queda eclipsat per tot el que passa al davant, però Bravo ha tornat a ser decisiu amb dues aturades estel·lars. Aquest Barça no domina el joc al mig del camp com abans, però a les àrees és letal. Bravo val un imperi.

  • Comparteix