Barça - Celta, un rival descolorit

L’estil i l’esperit del Celta és el mateix, però els jugadors seran ben diferents. A Barcelona faltaran els cinc jugadors que conformaven la columna vertebral d’aquell equip que va ser capaç de golejar 4-1 al Barça. 

El Camp Nou rebrà un Celta descafeïnat perquè presenta les baixes del tres homes desequilibrants de l’atac: el punta Aspas i els extrems Orellana i Nolito. A més de tenir el trident de baixa, Berizzo tampoc podrà comptar amb dos dels centrals de confiança són com Fontàs i Sergi Gómez. A sobre, no hem d’oblidar que al mercat d’hivern ha marxat Augusto Fernández, el seu migcentre defensiu. 

Intensitat i 1x1 
Com a bon deixeble de Bielsa, Berizzo és un entrenador que planteja una pressió gairebé a l’home. Per plantar cara a un plantejament tan atrevit, s’ha d’igualar la intensitat, cosa que no va passar a Balaídos, i també és molt important tenir jugadors inspirats en el dribling. 

Quan tots els companys estan marcats, no es poden fer passades perquè no hi ha cap jugador lliure, així que sovint la millor manera de trencar una defensa individual és driblar-se al marcador. Quan això passa el plantejament defensiu es desfà perquè hi ha un defensor que ha de deixar lliure al seu home per venir a tapar al driblador i a partir d’aquest jugador desmarcat ja es pot començar a fer passades. 

Us animo a mirar quantes vegades el Celta és capaç de tenir tots els blaugranes marcats i quantes vegades el Barça surt d’una pressió individual amb un dribling. Després d’una setmana de descans pels titulars blaugrana, els Iniesta, Messi i Neymar haurien d’estar ben frescos per explotar més que mai el seu bon 1 contra 1. 

El risc de la defensa avançada 
Un dels punts dèbils de la pressió que plantejarà el Celta és l’enorme espai que hi haurà a l’esquena de la defensa gallega. Per poc que els migcampistes blaugranes tinguin temps d’aixecar el cap per fer passades de mèrit, Luis Suárez podrà fer-se un fart de rebre pilotes en profunditat i encarar el porter. La mobilitat del trident és una altra de les claus del partit. 

Sortida de la pressió blaugrana 
Un altre punt d’interès serà fixar-se en com funciona la sortida de pilota blaugrana. Després de patir davant les pressions altes del Màlaga, Athletic i Atlètic de Madrid, ara arriben uns especialistes com el Celta. Els blaugrana tindran una fantàstica oportunitat per demostrar que han fet un pas endavant en la sortida de pressió. 

El gran dubte que us convido a buscar és veure si Luis Enrique demana als davanters que vagin a buscar més pilotes per millorar la combinació a darrere o el tècnic asturià segueix preferint tenir el trident ben amunt per aprofitar la seva superioritat davant les defenses rivals. No es pot tenir tot, així que és qüestió de prioritats. Es preferirà tenir més control de la pilota? O l’aposta seguirà sent explotar la superioritat del trident contra la defensa, encara que això signifiqui tenir més problemes per treure la pilota jugada? Estarem pendents.

  • Comparteix