Els jugadors del Barça celebrant el gol de Kaptoum

1. Com va fer a Cornellà amb el 4-2-3-1, Luis Enrique ha aprofitat una tornada sentenciada a la Copa per provar un nou sistema. El tècnic asturià ha tensat l’equip provant un inèdit 3-5-2 amb Bartra, Vermaelen i Mathieu de centrals, Aleix i Adriano de carrilers, Sergi Roberto i Samper al doble pivot, Rakitic de mitjapunta i dues puntes com Sandro i Munir.

Els blaugrana han estat molt còmodes i han demostrat haver treballat el nou esquema amb moviments com el de Vermaelen, que es posava de migcentre cada vegada que s’havia de sortir de pressió.

2. La imatge del partit ha estat una emprenyada descomunal de Luis Enrique amb una mala sortida de pressió i que ha acabat amb una mala passada llarga. Des de fora no ens ha semblat cap errada greu, però per la reacció de l’asturià és evident que Bartra i algun altre jugador no han fet les passades que havien estat treballant als entrenaments. Portar a terme les consignes que es donen des de la banqueta són vitals i si els jugadors no ho duen a terme, és una raó de pes per perdre la confiança de l’entrenador. És aquest el motiu pel qual Bartra no forma part de les alineacions?

3. La confiança és imprescindible. Fins i tot el dia que els suplents s’han de reivindicar, són dos titulars com Sergi Roberto i Rakitic els que millor han jugat. Quan les coses van bé, estàs tranquil i saps col·locar-te al lloc correcte per rebre més pilotes, totes les accions tècniques et surten bé, acabes gaudint del futbol i, fins i tot avui que podries aprofitar per relaxar-te, fas un partit completíssim. Rakitic ha pogut gaudir de ser mitjapunta ofensiu durant 75 minuts i Sergi Roberto ha aprofitat que tenia un altre migcentre cobrint-li l’esquena per pujar a l’atac amb llibertat.

4. Avui era un dia per veure jugadors del planter i hem pogut gaudir d’un partit sencer de Sergi Samper. A la primera part li ha costat entrar en joc amb continuïtat perquè s’ha vist eclipsat per l’enorme ascendència de Sergi Roberto, el seu company d’avui al doble pivot. A la segona part, el migcentre català ha trobat el seu lloc, ha participat més i ha tornat a demostrar ser un súper dotat en la combinació. Defensivament, Samper s’ha esforçat per col·locar-se sempre al lloc correcte però segueix sent el punt en el qual té marge de millora.

5. L’eliminatòria estava decidida i faltava emoció, però el Barça ha jugat amb una enorme seriositat. Sembla un aspecte menor, però competir tots els partits sense excepció segurament és el millor segell de Luis Enrique. Fruit d’això ha estat el gol de l’empat després d’una gran jugada col·lectiva que ha començat amb encert Sergi Roberto perquè Douglas li donés profunditat, Cámara fes l’assistència i Kaptoum la rematés.

  • Comparteix