El trident celebrant el segon gol del Barça amb Sergi Roberto1. El gran perill d’una temporada post-triplet i Mundial de Clubs és l’excés d'autoconfiança. En partits com els d’avui es fa palès aquest punt de relaxació innata quan et saps superior.

El Barça ha sortit jugant amb ritme, amb contínues desmarcades i una alta pressió, però a mesura que s’ha posat per davant i s’ha notat superior, ha donat vida al Llevant baixant la intensitat en totes les fases del joc.

2. Al futbol es juga més sense pilota que amb pilota. Per això sovint és més important com et mous defensant i per desmarcar-te que no pas com toques la pilota. Només amb una bona intensitat defensiva el Barça és capaç de controlar absolutament els partits perquè és així com anul·la el joc dels rivals. I avui aquesta pressió només ha existit durant els primers minuts. Alhora, si no hi ha desmarcades, no hi ha jugadors lliures i, per tant, no es poden fer passades. Conclusió, s’ha de córrer si vols dominar i imposar-te als rivals.3. Tàcticament el Barça ha tingut problemes per tancar la zona del migcentre. Les jugades més perilloses del Llevant han arribat quan l’italià ha pogut pensar a la mitjapunta i nodrir de passades als ràpids davanters granotes. Amb Busquets a la banqueta, Sergi Roberto ha patit per tapar la zona entre línies en bona part perquè ni els interiors han fet prou ajudes defensives ni els centrals han sabut saltar a la pressió quan rebien Rossi i companyia. Als últims minuts, Luis Enrique ha fet entrar Busquets per Rakitic per apuntalar l’equip.4. Faltarà intensitat i un punt d’actitud en partits com el d’avui, però aquest equip ha estat capaç de sumar 28 partits sense perdre perquè té un ofici com una casa de pagès. Detallets com el de Neymar baixant com un boix a defensar un contracop del rival al minut 49 perquè després d’una falta l’equip estava descol·locat, són els que fan que el Barça tingui una constància descomunal.

  • Comparteix