El trident en una imatge d'arxiu

Són cuers destacats, però el Barça no ho tindrà fàcil. El Llevant ha fitxat cinc jugadors interessants al mercat d’hivern que prometen reflotar un equip atrevit amb Rubí al capdavant.

Des de l’arribada de l’entrenador català, el Llevant s’ha convertit amb un equip que vol jugar bé i que li agrada pressionar. El precari estat de confiança dels jugadors els ha anat arrossegant al capdavall de la classificació però mai han deixat de competir. Ara, amb els reforços que han arribat és de preveure una reacció.

Petits però valents 
Rubí és una persona de conviccions fermes. A mitja temporada i immersos en la zona de descens, el català està convertint l’equip més defensiu de la Lliga en un equip que vol jugar bé a futbol. Fins ara li ha costat horrors aconseguir-ho però amb l’arribada de Giuseppe Rossi, Joan Verdú i Mauricio Cuero té molts més números d’aconseguir-ho. Veurem si Verdú ja entra a l’11 inicial, però Rossi ja ho està fent i a prou bon nivell. Alhora, el lateral que li toqui marcar a Morales farà bé d’estar atent perquè l’extrem valencià està passant per un moment dolç de forma.

El Llevant juga amb un 4-3-3 o un 4-2-3-1 amb la clara intenció de no rifar pilotes, però la poca confiança i la manca de talent en algunes línies els acabava obligant a jugar molt directe i amb atacs molt curts. Veurem fins a quin punt els nous fitxatges poden fer el joc combinatiu que vol Rubí i sobretot si ho poden fer contra el Barça. En tot cas, és un d’aquells dies que si els blaugrana estan intensos en la pressió, haurien de recuperar pilotes en zones perilloses perquè el Llevant intentarà jugar alguna pilota arriscada.

Defensa atrevida 
Em sap greu però un altre cop tornem a posar la clau tàctica en si el rival pressionarà al Barça o no. A Rubí li agrada defensar ben amunt i veient que és el tipus de plantejament que més incomoda a l’equip de Luis Enrique, el més normal seria que intentés pressionar. Si és així, us animo a estar ben pendents de la sortida de pilota del Barça per veure si s’ofereixen més jugadors del normal i si l’entrenador asturià ha canviat alguna cosa.

Per contra, sabent de la superioritat catalana no seria descartable que el Llevant decideixi tancar-se al seu camp com s’ha vist obligat a fer en algunes estones al llarg de la temporada. En tot cas, la defensa valenciana també s’ha vist reforçada amb jugadors contrastats com Orban del València.

  • Comparteix