Barça 7 - València 0, passeig triomfal

1. Dubtàvem si el València sortiria a pressionar o a esperar-se, però no ens pensàvem que vinguessin a fer d’espectadors.

Els valencianistes han defensat amb la mirada i han fet el millor regal que es pot fer al Barça: donar-los tot el temps del món per controlar la pilota, aixecar el cap i mirar a qui fan la passada. Així el Barça ha pogut jugar a plaer i ha pogut lluir el seu enorme talent. Per aquestes facilitats del rival, no crec que hàgim vist el millor partit d’aquesta temporada, encara que hagi estat el més espectacular de tots.

2. Busquets s’ha convertit en el relleu de Xavi i Guardiola amb la pilota als peus. Ja sabíem de les seves virtuts defensives i de la seva capacitat per donar velocitat al joc, però fins aquesta temporada no havíem vist a Busquets prenen tantes responsabilitats en moure l’equip. El migcentre català ha millorat exponencialment els seus desplaçaments en llarg i avui ha completat un partit que mereix veure’l repetit fixant-se tota l’estona amb el seu joc.

3. Luis Suárez demana a crits ser considerat tant crac com Messi i Neymar. No és pels 4 gols sinó perquè és desequilibrant com qualsevol d’ells dos. No té el dribling de Neymar ni Messi, però a base d’assistències, de desmarcades i col·locació del cos, l’uruguaià en té prou per desfer-se dels rivals al nivell de l’argentí o el brasiler. Si a sobre hi sumem el desgast en la pressió de Luis Suárez, hem de concloure que la seva transcendència en el joc és insuperable.

4. Gran partit per pujar la confiança de tot l’equip i en especial dels nouvinguts com Aleix Vidal i Arda Turan. Especialment notori ha estat l’esforç en defensa del turc en una posició que reclama molta responsabilitat tàctica com és la d'interior dret.

5. Al trident els hi perdono tot, fins i tot que puguin fallar més penals del normal, però xutar-los a peu parat em sembla un error gros. No aporta res xutar sense agafar cursa. Primer de tot, perquè el porter té més pistes per saber per on xutaràs. Com que no agafes cursa, el teu cos ja només pot estar orientat a un costat i tot el que sigui no xutar a aquella banda t’obligarà a fer un gest estrany com avui li ha passat a Neymar. D’altra banda, com que no fas cursa no tens temps de veure que fa el porter ni de reaccionar quan es tira a un dels costats. Per aquestes raons i el nombre de penals fallats, crec que els blaugrana haurien de revisar seriosament el llançament de penals.

 

  • Comparteix