Neymar i Iniesta durant l'entrenament d'aquest dissabte

Aquella història romàntica de l’equip de poble que jugava per primer cop a Primera Divisió ja és història. Aquesta temporada, l’Eibar ja s’ha fet amb la categoria i ho demostra amb el seu joc. Equip incòmode en defensa i amb les idees clares en atac. El Barça farà bé d’estar atent a les virtuts de l'Eibar.

La convivència Iniesta - Neymar
La possible entrada d’Iniesta a la medul·lar hauria d’aportar la llum que li està faltant al joc combinatiu blaugrana. Una de les preguntes que em genera l’entrada d’Iniesta és si Neymar tornarà a baixar a buscar tantes pilotes com va fer a Bielorússia o si es quedarà allà on és realment desequilibrant, a prop de l’àrea. A Borisov el Barça no va ser capaç de generar cap ocasió de gol a través de les llargues possessions. Avui caldrà fixar-se en quin rendiment és capaç de treure l’equip de cada possessió davant d’un bloc defensiu com el basc.

L’Eibar té diverses maneres de defensar
L’equip de Mendilibar és un equip molt intens defensivament i capaç d’establir diferents línies de pressió. El més normal és que l’Eibar s’esperi al mig del camp amb les línies ben juntes per deixar el mínim espai possible als interiors blaugrana, però no seria d’estranyar que en moments puntuals s’atreveixin a pressionar ben amunt. Mendilibar és un entrenador que sempre li ha agradat que els seus equips pressionin a dalt de tot i amb l’Eibar no ho fa tot el partit, però si en jugades puntuals, quan l’equip està ben col·locat i amb forces per fer-ho.

Tots els camins porten a Borja Bastón
L’Eibar és un equip desacomplexat i alegre quan té la pilota als peus. Si el Barça no fa una bona pressió, els bascos intentaran sortir combinant, sobretot per les bandes, on tenen jugadors de bon nivell tècnic com Saul Berjón, Keko o el japonès Inui, combinats amb laterals que fins fa poc eren extrems, com Capa. El patró de Mendilibar és clar: ser consistent pel mig, amb dos migcentres com Escalante i Dani Garcia, i ser incisiu per les bandes per generar opcions de remat al seu gran home Borja Bastón.

El punta de 23 anys és el destí de totes les jugades d’atac i ja ha fet 5 dels 11 gols de l’Eibar. El davanter format a l’Atlètic de Madrid està en ratxa i és una de les sensacions de la Lliga després d’haver marcat 23 gols amb el Saragossa el curs passat. L’Eibar també el busca en totes les jugades de pilota aturada que llança de meravella Saul Berjón. Serà interessant fixar-se en quin marcatge li fan els blaugrana, avui que podrien haver-hi rotacions al centre de la defensa.

  • Comparteix