Reviure sense Messi

És l'article que mai hauria volgut escriure. És la pitjor notícia pel Barça. Però el futbol no s'atura i Koeman haurà de construir un equip sense Lionel Messi. La baixa de l'argentí generarà oportunitats que s'han de saber aprofitar.

El procés legal en el que s'ha convertit l'adéu de Messi és tan insuportablement trist que costa molt mirar endavant i centrar-se només en qüestions futbolístiques, però la vida continua i cal anar paint que el Barça ja no tindrà el 10. Ja que Bartomeu ens ha brindat el pitjor final pel millor jugador de la història, espero que els jugadors sàpiguen estar a l'altura i ningú s'atreveixi a vestir el 10 blaugrana en la temporada que hi ha molts candidats a rellevar-lo a la gespa.

La marxa de Messi converteix immediatament a Griezmann, Coutinho i fins i tot, Dembélé en nous fitxatges. La vida per molts blaugrana tornarà a començar. Sense Messi, ni Suárez, tornen a quedar lliures les fases de desequilibri i el gol. Molts jugadors recuperaran el dret a decidir. Els blaugrana s'hauran de reprogramar perquè allà on delegaven la pilota a Messi, ara tindran plena sobirania per accelerar i decidir el futur de les jugades.

Qui assumirà el rol de líder? Qui es posarà l'equip a l'espatlla? Jo tinc molta confiança en De Jong i Ansu Fati, però és molt difícil saber qui assumirà els galons fins que no es tanqui la plantilla i Koeman ens ensenyi les cartes. El que estic convençut és que els jugadors que més beneficiats poden sortir de l'adéu de Messi son Coutinho i Griezmann. El seu perfil i les seves funcions s'assemblaven massa a les del 10 i quedaven clarament eclipsats per l'argentí. Ara se'ls obre un nou món al davant.

Especialment el francès crec que hauria d'agrair molt la marxa de l'argentí perquè podrà recuperar la llibertat de moviments partint de la dreta i així poder explotar la seva gran virtut: el joc entre línies i l'arribada per sorpresa. No sé si arribarà a ser el Benzema del Barça, però Griezmann hauria de guanyar molt pes dins el joc de l'equip.

Sense Messi queda un forat gegantí que tots sabem que no es podrà omplir en un tres i no res, però justament és aquesta falta d'expectatives i l'enorme quantitat d'oportunitats que hi haurà, el que ha de ser la gran força del Barça. Fa temps que hi havia més noms que equip i ara és moment de recuperar el conjunt sobre el qual algun jugador pugui fer-se un nom.

La intensitat, el treball col·lectiu i l'ordre arribaran de la mà de Koeman. Talent crec que en queda suficient a la plantilla, fins i tot sense fitxar, però el meu gran dubte és si hi haurà prou comunió i personalitat d'alguns jugadors per liderar un grup que s'ha quedat orfe. Serà clau que funcioni algun dels "nous fitxatges" per completar la columna vertebral de Ter Stegen, Piqué, Lenglet, De Jong i Ansu Fati.

Després d'uns anys d'inèrcia decreixent, ara vull entendre que s'ha tocat fons i per poc que es generi, la tendència ja serà positiva. Costarà molt agafar velocitat, però sense la llarga ombra de Messi, la lògica ens diu que hi haurà més equip i poden ressuscitar alguns jugadors que donàvem per morts.

 

  • Comparteix