Demandem Vidal

Els culers estem assumint amb total naturalitat coses que no fa tant temps haguessin estat inversemblants i Arturo Vidal n'és un clar exponent.

Ni a la roda de premsa prèvia, ni a la convocatòria, ni durant el partit. Un jugador que denuncia al club com Arturo Vidal no ha rebut cap toc d'atenció. El pitjor de tot és que tothom tenia coll avall que jugaria a Cornellà. El que seria inadmissible en la gran majoria de clubs, en el Barça ha passat a ser normal. Si alguna cosa no ens agrada, mirem cap a un altre costat i aquí no ha passat res. Sense anar més lluny, cal recordar que s'està intentant fitxar a un jugador com Neymar que ha portat el club als jutjats.

Esportivament parlant, Arturo Vidal va jugar el derbi perquè l'equip el necessita. És un migcampista que no domina el joc posicional i és desordenat, però com que el Barça actual ja no viu d'aquests conceptes, Arturo Vidal passa a ser importantíssim. El joc blaugrana és pla i si la dupla Messi - Suárez no poden fer transicions, el Barça s'encalla. És llavors quan un jugador disruptiu com el xilè és vital per guanyar presència a l'àrea, recuperar pilotes i oferir mobilitat. Arturo Vidal és un gran jugador i un atleta privilegiat. El rendiment del xilè amb 32 anys és tan alt com simptomàtic del moment que travessa el Barça.

L'equip de Valverde destaca pel talent individual i el domini de les àrees, però ja no s'imposa amb la circulació de la pilota. El Barça actual és incapaç d'imposar el seu estil de joc quan el rival pressiona o quan arriben els minuts finals perquè li falta autoritat amb la pilota i agressivitat defensiva. La proposta ha canviat i els culers ja hem anat assumint com a normal un fet que fa uns anyets hauríem titllat d'impossible.

És per tot això que Arturo Vidal cada dia és més necessari i menys estrany en el joc blaugrana. És per tot això que Carles Aleñá ha decidit aferrar-se a una clàusula del contracte per marxar corrents en contra de la voluntat de Valverde. El Txingurri ho va remarcar a la sala de premsa i gairebé ens va passar per alt quan em sembla que és un fet brutalment preocupant. Com ha d'estar el panorama perquè un culer de cap a peus com Carles Aleñá vulgui sortir del Barça amb 22 anys quan l'entrenador vol que es quedi a la plantilla. Com ha d'estar el Barça perquè amb 10 jugadors, l'equip sigui incapaç d'adormir el joc amb la pilota a casa el cuer. Com ha d'estar el Barça per retenir com sigui un perfil de jugador com Arturo Vidal quan el xilè vol marxar.

 

  • Comparteix