Objectiu: competir

L'orgull i l'autoestima dels blaugrana ha tornat a ressorgir. Després d'uns quants partits angoixants on l'indolència semblava imposar-se, aquest grup de jugadors s'han tornat a aixecar per demostrar que tenen un gen competitiu superlatiu.

El preciosisme ha quedat aparcat. El debat de l'estil ja ha quedat desfasat. Som a l'etapa del pragmatisme on l'eficàcia és el màxim anhel. És un viatge que va començar fa força temps i que ha tornat a quedar palès en una setmana amb partits transcendentals.

Si a la Champions contra el Dortmund, el Barça ja va acabar aculat i jugant al contracop en el segon temps, al Wanda Metropolitano Valverde va fer un plantejament d'enorme respecte pel rival. El Barça va renunciar a combinar pel mig per no donar cap opció a l'Atletico a recuperar pilotes perilloses. Els blaugrana van preferir sortir jugant per les bandes i amb passades horitzontals. Estaven més pendents en no concedir que en proposar. Es tractava de minimitzar errades esperant que el talent més gran a les àrees s'acabaria imposant. I així va ser.

Les figures de Ter Stegen i Messi tornen a ser el gran cavall de batalla del conjunt blaugrana. Per molts canvis que es facin a la zona del migcamp, el Barça actual viu de les transicions i de l'eficàcia a les àrees. Aquesta també va ser l'aposta de la temporada passada i ja sabem com va acabar tot, però sembla que Messi i companyia entenen que és la millor via per competir.

Per molts, aquesta proposta és insuficient sigui quin sigui el resultat, però s'ha de reconèixer que és encoratjador veure que el gen competitiu d'aquest grup segueix present. La forma ha estat i ha de ser important si vesteixes de blaugrana, però em sembla que no ens queda altra que resignar-nos. Com tantes coses a la vida, tot depèn de quines expectatives tinguem. Assumir l'etapa que travessa l'equip ens hauria d'ajudar a gaudir de la temporada. Tot i que facin un futbol més terrenal i passional, la gran notícia és que el Barça s'ha tornat a aixecar.

 

  • Comparteix