Massa pes a l'esquena

A simple vista tots diríem que quan Messi té un bon dia, el Barça és imparable. Però aquesta frase és mentida. L'argentí necessita l'equip tant com l'equip el necessita a ell i aquests dies n'hem vist una clara demostració.

A Sevilla, Messi va marcar 3 gols tan espectaculars que ens costa veure gaire més enllà, però si ens fixem des d'on remata i com arriba la jugada, podem veure que en totes tres ocasions, l'argentí remata des de dins l'àrea, en una posició centrada, sense defenses marcant-lo i a sobre, està fresc perquè porta una bona estona esperant que li arribi la pilota. Quan aquestes condicions es donen, Messi és poc menys que infal·lible com va demostrar en l'increïble colpeig de l'1-1 al Sánchez Pizjuán.

En canvi, quan l'argentí ha de rematar des de fora l'àrea, escorat a una banda, amb defenses tapant-lo o arriba cansat perquè ha hagut de pujar la pilota des del migcamp, l'eficàcia baixa moltíssim. Segueix marcant més gols que la resta de mortals, però baixa l'encert. A Sevilla va tenir 5 xuts en males condicions i tots van anar a fora o van ser interceptats. A Lió va passar tres quarts del mateix amb les 8 rematades que va tenir i els xuts van anar desviats. Aquell dia només va tenir una rematada franca des del punt de penal a passada d'Alba, que aquí sí, va fallar estranyament i es va desesperar.

Messi sembla Déu totpoderós, però és terrenal i com tothom, necessita que l'equip li faci arribar pilotes en bones condicions per marcar les diferències. L'eficàcia de la davantera va íntimament relacionada amb la producció del migcamp i aquí és on hi ha molt marge de millora. Els tres partits contra l'Athletic, Valladolid i Olympique de Lió en els que el Barça va ser incapaç de marcar un gol de jugada, va ser en bona part per la poca aportació ofensiva de la medul·lar.

Últimament sembla que n'hi ha prou amb què els migcampistes aportin equilibri i rigor defensiu, però si no són capaços de fer arribar pilotes a les zones d'influència dels davanters, serà molt difícil que aquests marquin gols.

Si el Barça vol ser un clar candidat a endur-se la Champions, els migcampistes i l'equip en general ha de fer un pas endavant perquè si és així, segur que el factor Messi serà diferencial. Si no, tornarem a dir que els davanters no han estat encertats.

  • Comparteix