La bandera de Jong

Després de deixar passar massa migcampistes de toc, el Barça ha fet un moviment clau per mantenir la idea de joc que ha fet tan gran al club. L'aposta per Frenkie de Jong és tota una declaració d'intencions i un motiu d'esperança per afrontar un relleu generacional molt complicat.

Normalment només es paga una milionada pels davanters i els jugadors que desequilibren als metres finals. No és gaire habitual gastar-se gairebé 90 milions per un jugador que "només" encadena passades, però celebro enormement que el Barça hagi fet un esforç tan gran perquè l'holandès ha de marcar el camí del futur blaugrana.

El millor exemple de la transcendència que poden tenir migcampistes de toc com de Jong el vam veure amb l'actuació d'Arthur en el Girona-Barça. El brasiler va canviar el partit com un mitjó assegurant la sortida de pressió i posant la pausa que necessitava l'equip. Arthur no sortirà al resum de les millors jugades i tampoc va participar en el (0-2), però sense ell el Barça estava patint contra 10 jugadors del Girona.

El fitxatge de de Jong potser ha estat a última hora i amb massa pes de la cartera, però l'arribada de l'holandès em sembla tan troncal que aplaudeixo amb totes les meves forces la intervenció de Bartomeu. Amb els actuals problemes econòmics per les nòmines inflades i un Espai Barça a l'horitzó, l'esforç per de Jong pot implicar que aquest estiu hagi de marxar un pes pesant de la plantilla. No passa res. És moment de prendre decisions valentes, apostar per joves valors i regenerar la plantilla amb urgència perquè dir adéu a una de les generacions més especials de la història pot suposar un sotrac sonat.

En aquesta línia i repetint que la inversió per de Jong em sembla encertada, crec que el Barça ha de fer passos endavant amb el planter. Hi ha molt talent a baix, però se li ha de donar oportunitats. Si de Jong no hagués pogut jugar una cinquantena de partits amb el primer equip ara no seria el jugador que és. Doncs el mateix passa amb els joves talents de la Masia. Ara ja no és qüestió de gustos, ara comença a ser imprescindible. De Jong ha de ser la bandera, però darrere hi ha d'haver una nova generació que mantingui el club en una època delicada.

  • Comparteix