Excel·lent temporada per un Barça notable

El Barça ha guanyat un doblet extraordinari per la situació actual de l'equip. El que ha aconseguit Valverde i aquests jugadors té un mèrit superlatiu perquè s'han guanyat els dos títols possibles i només ha quedat per aixecar el títol "impossible".

Sense Neymar, sense Coutinho a Europa, amb Dembélé agafat amb pinces i amb reforços com Paulinho que han tingut poquíssima influència en el joc, assolir un doblet és una fita espectacular. Des de l'estiu ho hem anat repetint i ho hem comprovat al fi de curs, crec que el Barça no té una de les millors plantilles d'Europa, però justament per això s'ha de valorar moltíssim com s'ha competit en tot moment.

El pragmatisme del txingurri ha estat el millor remei per l'equip. Fa tota la sensació que ell es va preguntar: Els dos jugadors més determinants qui són? Messi i Suárez. On necessiten jugar per explotar tot el seu talent? Al mig. Doncs vinga, sota aquesta premissa, li donarem coherència a tota la resta. A través del 4-4-2, Valverde ha aconseguit donar-li la simetria que li faltava a l'equip de Luis Enrique, alhora que ajuntant les línies ha permès que Iniesta i Busquets tornessin a brillar amb la troballa final de Rakitic al doble pivot que ha acabat d'arrodonir la fórmula de l'estabilitat culer.

Ha estat la Lliga de la regularitat, encara no s'ha perdut cap partit, i del partit a partit. L'entrenador malagueny ha fet bo el tòpic i s'ha notat en les alineacions. Valverde ha necessitat esprémer els titulars. L'onze inicial blaugrana ha sumat el 76% dels minuts disputats mentre que la temporada passada el Madrid només va necessitar que els titulars juguessin el 63% dels minuts.

La manca de rotacions no deixa de ser un símptoma de la falta de recursos de la plantilla i del mèrit que li hem de donar a l'extraordinari rendiment amb el doblet. Sincerament, crec que l'únic aspecte que es pot retreure per assolir la màxima nota és no haver pensat en el futur. En cap moment s'ha fet entrar a jugadors del planter i de la segona unitat només s'ha consolidat Vermaelen com a jugador de garanties plenes.

Com a club i per molts culers, aquesta Lliga sempre quedarà tacada pel partit de l'1 d'octubre. Aquell dia el Barça no hauria d'haver jugat mai de la vida per mil raons, però és que a sobre, ara que has guanyat la Lliga a 4 jornades pel final, és inevitable pensar com eren d'innecessaris aquells punts.

 

  • Comparteix