La "injustícia" del futbol

El Barça pot guanyar el doblet, però si el Madrid guanya la Champions, molts culers posaran mala nota a la temporada. No hauria de ser així. Rotundament no. Però aquesta és la naturalesa de la competició, només premiar els millors.

A la vida quotidiana sempre ens han ensenyat que has d'intentar fer molt bé les coses. Se'ns valora l'esforç i l'encert, però no se'ns exigeix ser el millor de l'oficina o l'amic més atent. En canvi, a l'esport de competició només es valora el millor de tots.

Tant li fa si has treballat molt bé, si t'has esforçat molt o fins i tot, si has rendit per sobre de les teves possibilitats. Si hi ha un equip que és capaç de fer-ho una mica millor que tu, no assoleixes l'objectiu i tota la feina no serveix de res. És injust? Sense cap mena de dubte, però la competició consisteix en això, superar-se uns als altres i ser el millor.

No hi ha cap afició que surti a celebrar amb cava la quantitat de punts que sumes a La Lliga. Només es premia la posició que assoleixes a la classificació i això no sempre va lligat al treball que has fet. Per exemple, a la 2009/10 el Madrid va sumar 96 punts però va perdre la Lliga. Van perdre. En canvi, amb aquella extraordinària puntuació hauria guanyat els últims 4 títols de la regularitat. Injust? Absolutament, però així és la competició.

Ara diria que els culers ens trobem en una situació similar. Són títols diferents i no ens hauríem de comparar amb el Madrid, però és el nostre rival i amb ells sempre tenim una competició particular on només val ser primer. No n'hi ha prou amb haver fet molts mèrits. Només compta ser primer i avui en dia la Lliga de Campions sembla que passa per davant de tots els altres títols.

Així que potser la reflexió que hauríem de fer és si val la pena desgastar-se amb la Copa i la Lliga. És evident que fer descansar els homes claus tampoc et garanteix que guanyis la Lliga de Campions, però està clar que si utilitzes la Lliga per rodar tots els jugadors, quan arribin a Europa estaran més preparats per competir.

Crec que La Lliga té molt més valor de la que estem donant actualment, però si al final tots acordem que la competició europea és tant més important que les altres, em sembla evident que durant el curs no s'hauria de fer res que pugui restar opcions a la Champions. Jo aniria en aquesta línia, però llavors cal ser comprensius si t'elimina de la Copa un equip menor o si ets més irregular a la Lliga. Si aquest és el plantejament, jo la tindria. Paraula.

 

  • Comparteix