L'autocrítica de Valverde

Davant d'un entorn que dona per guanyats dos títols i veu al Barça favorit a la Champions, Valverde no para d'assenyalar les deficiències de l'equip en els últims partits. El tècnic fa bé de mantenir el nivell d'autoexigència.

És bon paio i dialogant, però no li falta caràcter i té molt clar que cal en cada moment. El bon tracte de Valverde va ser un bàlsam d'entrada per un vestidor que venia crispat de l'etapa Luis Enrique. El txingurri té mà esquerra, però no és tou. No regala les coses a ningú i en aquest tram final de temporada està demostrant que és molt autocrític. És de bon líder tenir bones paraules quan les coses van malament, com aquest estiu amb la Supercopa, i alhora ser exigent quan les coses van bé.

El Barça encara no ha perdut cap partit en Lliga i té el títol al sac, però després de guanyar al Leganés, Valverde va sortir a la sala de premsa amb el clar objectiu de rebaixar l'eufòria. El txingurri va repetir diverses vegades que la relaxació del segon temps havia estat molt "perillosa". "Hem assumit riscos i ha estat responsabilitat nostra" va explicar. Sense que ningú li preguntés pel tema, Valverde va recordar que aquesta baixada de tensió al segon temps ja havia passat contra l'Athletic i la Roma.

Després de la victòria 4-1 a la Roma, Valverde també va ressaltar que a l'equip li estava costant molt tirar endavant els partits i que hagués preferit el 3-0. En un món on tots els protagonistes intenten evitar qualsevol mala paraula en públic, aquests petits símptomes indiquen que Valverde és conscient que no van sobrats i que necessiten tensió màxima per acabar la temporada de la millor manera.

Valverde no diu mai coses a la lleugera i es nota en les alineacions. A Sevilla, Dembélé va jugar malament, el tècnic ho va reconèixer a la sala de premsa i al cap de quatre dies no va jugar contra la Roma. Contra el Leganés, el francès va reaccionar i crec que té molts números de jugar a Itàlia. Una seqüència similar es va donar abans del Barça-Chelsea, on Dembélé es va guanyar el lloc amb bons minuts a Màlaga.

Aquesta coherència de Valverde és clau per dirigir un vestidor. Quan els jugadors veuen que les paraules no se les endú el vent, estan ben atents. Dembélé sembla que ha après la lliçó de Sevilla i esperem que l'equip també reaccioni a les petites baixades de tensió dels últims partits. Aquesta autoexigència és la millor manera d'afrontar una tornada a Roma amb un 4-1 tan favorable de l'anada.

 

  • Comparteix